12.1.2016

Odottelua ja jonottelua

Koko päivä oli yhtä jonottelua ja odottelua. Aamupalan jälkeen odoteltiin että taksi tulisi hakemaan. Kun taksi tuli, niin istuttiin jonkinmoisessa jonossa pitkin matkaa kun menimme lentokentälle. Matka Chalongista lentokentälle maksoi 700 batia (17.5€), matkaa ehkä joku 40km. Ja tottakai Phuketin tyyliin, ilman mittaria.

Lentokentällä jonotimme check inniin, onneksi pääsimme oman tiskimme ensimmäisiksi. Jonotimme myös Burger kingiin. BK Phuketin lentokentällä oli yksi huonoimmista ever, siellä oli niin prkln kuuma.
Ruuan jälkeen jonotimme turvatarkastukseen.
Turvatarkastuksen jälkeen odottelimme lennon lähtöä.
Lento läksi ajallaan ja meni niin hyvin kuin osasimme odottaa.

Lennon jälkeen odottelimme laukkuamme. Siinäkin kesti yllättävän kauan, 3 lentoa oli tyrkitty samalle hihnalle. Molemmilla puolilla oli tyhjät hihnat...


Tämä Don muangin terminaali, mihin saavuttiin, on siis uusi terminaali. Kaikki on oikeasti hienoa ja toimii hyvin. Kunnes päästään etsimään taksia. Taksiin päästäkseen pitää kävellä terminaalin toiseen päähän. No eihän siinä mitään, kävely tekee hyvää. Kävellään sitten, kaikki muutkin niin tekevät.  Uuden terminaalin loputtua alkaa vanha terminaali ja sen tunnelit. Pikkuhiljaa alkaa selkäpiihin tulla sellainen "ei kai vaan" fiilis... Ja kunnes pääsemme määränpäähämme, KYLLÄ, pahimmat pelkomme kävivät toteen.

Taksia jonotetaan samalla tavalla kuin vanhassa terminaalissa, ängetään kaikki 6 miljoonaa ihmistä pieneen huoneeseen jonottamaan taksia. Huoneen toisessa päässä on ehkä 8 virkailijaa, joille ohjataan vuorotellen taksikuski ja tämä taksikuski vie asiakkaan sitten autolle.





Eihän meidän jonotus sitten siihen loppunut. Jonotimme lähes 20 min että pääsimme pois lentokentältä! Ja tämän jonon aiheutti 98% taksit... Ettei menis ihan vaan jonottelun kirjottamiseks, niin sanottakoon että jonotimme koti ovelle asti. Tai oikeastaan emme edes sinne asti. koska emme jaksaneet enää jonottaa, vaan koimme parhaaksi nousta taksista kimpsuinemme ja kampsuinemme ulos ostamaan ruokaa ja kävellä kotio. Taksimatkan hinta (ja tässä tulee ilmi tämä Phuketin hinnoittelun älyttömyys) kaikkine jonotuksineen ja lentokenttälisineen oli 300 batia + 125 batia tietulleja! Matka oli n. 33 km... Ei voi käsittää.

No mutta, kesken tuon kaiken odottelun, Tuomo kävi hakemassa paidat räätäliltä. Kyllä ny passaa!

Kotio päästyämme laiteltiin tavarat paikoilleen rupesimme syömään. Tätä oli odotettukin!

Katellaan ens kerralla!

T ; SuTu












Ei kommentteja :

Lähetä kommentti