7.1.2016

Matkustellaan Phukettiin

Aamu alkoi heti taksi matkalla Don Muangin lentokentälle. Pääsimme sinne kivuttomasti ja ehkä parhaan taksin kyydissä ever. Ei tainnut ajaa edes kertaakaan ylinopeutta... Ei ollut juurikaan liikennettä noin Bangkokin mittakaavassa, joten pääsimme kentälle todella ajoissa. Olimme tehneet lähtöselvityksen edellisenä iltana mobiilisti, joten ei mennyt kuin luikaus ja olimme menneet jopa turvatarkastuksen läpi. Don muangin terminaali 2 oli auennut parisen viikkoa sitten ja onhan se nyt parempi siellä heilua kuin entisessä. Terminaali 2 on vain Thaimaan sisäisissä lennoissa ja vain halpalentoyhtiöt käyttävät sitä. Kolmisen tuntia meni hujauksessa koneita katsellessa.



Itse lento lennettiin Boeing 737 koneella. Pitää sanoa, että tätä konetta EI ole tarkoitettu pitkille heeboille. Tasan ei aina käy onnen lahjat... Onneksi lento kesti vain 1h 20 min.... Positiivinen yllätys oli että näinkin lyhyellä lennolla saatiin välipala. Lento oli muuten normaali tylsä lento mutta Tuomon edessä istuva nainen rysäytti penkin jalkoja vasten ja sehän oli kivaa.  Kun saavuimme Phuketin lentokentälle, käytimme bussia siirtyäksemme koneesta terminaaliin. Laukut tulivat ulos varmaankin ennätysajassa ja kerkesimme vielä lentokenttäbussin kyytiinkin. Kyyti oli vähintään mielenkiintoinen koska bussin kunto oli ohittanut parhaat päivänsä jo ajat sitten. 

Jäimme bussin kyydistä pois matkan varrella ja jäimme odottamaan songthaewia. Songthaew on paikallinen bussi, joka kulkee tiettyä reittiä ilman aikatauluja. Tähän odotteluun meni vain ehkä 5 min, joten meillä kävi hyvä tuuri. Kuski hyvää hyvyyttään läksi hetken huristelun jälkeen
viemään "vähän" enemmän miestä väkevämpää nauttinutta miestä sivukujia pitkin kotiinsa. Matkalla tosin kävi ilmi, että eihän oikeastaan tiennytkään missä hän asui. Tai ehkä paremmin muistanut. Tästä muut kyydissä olevat hieman suutahtivat tälle miehelle... Loppujen lopuksi hän jäi samassa paikassa pois. Ja läksi maksamatta. Me maksoimme sitten hänen kyytinsä että kuski ei jää ilman palkkaa tästä tyypistä aiheutuneesta kiertelystä. Kuski kun oli tosi leppoisa vanha mies.

Hotellimme on Jula place, sama hotelli kuin naimisiin mennessämme kun asuimme Phuketissa. Huone tosin on eri.. :D Hotellilla vaihdoimme vaatteet ja menimme uimaan. Kyllä puolen tunnin vesisessio tekee gutaa matkustuksen jälkeen... Sitten otimme päikkärit ja herättyämme tapasimme Su;n äidin ja isäpuolen ja kävimme pyörähtämässä torilla ostamassa ruokaa. Pakko sanoa, että hommat ovat muuttuneet 4 vuodessa. Ennen kun lakia ei valvottu nii tarkkaan, niin tori oli paljon eläväisempi paikka. Nyt siihen on tehty betonipohja ja myyjiä ei ole kuin kourallinen. Joko myyntiluvat maksavat paljon taikka sitten viranomaiset ovat alkaneet tarkistamaan lupia. Mene ja tiedä mutta Tuomas Kyrön sanoin "kyllä ennen hommat oli paljon paremmin" pätee tähän kuin makkara leivän päälle... Murkinointiinpahan se tämäkin päivä sitten loppui.

Katellaan ens kerralla!

T : SuTu

Ps. Ei se Tuomon ilakointi uusista aurinkolaseista kauan kestänyt. Ostosta 12 tuntia myöhemmin ne olivat jo hävinneet... :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti