14.5.2017

Viikonloppua "maalla" ja seafood buffet

Lauantaina mentiin sitten sinne Su:n siskon luo kyläilemään. Tarkoitus oli, että olemme täällä 1 yön ja sitten sunnuntai iltapäivällä lähdemme syömään Bangkokin keskustaan. Su:n sisko perheineen osti siis uuden talon tässä talvella semmoisesta aidatusta yhteisöstä joka sijaitsee juuri Bangkokin ja naapuri läänin rajalla, naapurin puolella tosin. Kartasta kun katsoo tämän perheen työmatkaa, niin ei se vaikuta pahalta. He kävivät siis noutamassa meidät läheltä heidän työpaikkaa olevan Big C kaupan pihasta. Heidän kotiinsa mennessämme ajoimme periaatteessa siis heidän normaali kotimatkan töistä kotiin. 

Lähdettiin liikkeelle ja pikkuhiljaa tiet rupesivat kapenemaan ja 7/11 kauppoja ei ollut näkynyt ikuisuuksiin. Tämä kauppojen puute on Bangkokissa sellainen merkki että ollaan keskellä ei mitään :D. Matka jatkui pimeällä tiellä jossa mutkia riitti lähes tunnin verran ja sitten saavuimme torille josta ostimme itsellemme ruokaa. Matkan aikana oli monta kertaa sanottu että kohta ollaan perillä ja niin sanottiin nytkin. Tämä tori oli yksi suurimmista ruokatoreista jossa minä olen henkilökohtaisesti vieraillut mutta muut puhuivat "pikku" torista... Ja taas sanottiin, että kohta ollaan perillä. Ja prkl, niihä myö oltiinkin, parin minsan ajomatkan jälkeen tulikin jo yhteisön portti eteen. Jes, oltiin turvassa! Tähän pitää kyllä mainita, että ainakin ne kerrat mitä olemme olleet heidän kyydissään, niin Su:n siskon aviomies on kyllä Thaimaalaisittain todella hyvä kuski. Hänen kyydissään ei tarvitse pelätä.

Perheen koti on uuden karhea ja siellä on  tosiaankin tällä hetkellä vain se kaikki mitä tarvitaan. Sängyt puuttuvat, muitakaan huonekaluja ei ole ja ulkokeittiökään ei ole vielä valmis. Tähänkin on ihan selvä syy, työnteko. Thaimaassa tämä työnteonkulttuuri poikkeaa aika paljon Suomalaisesta ja tämä onkin varmaan aivan toisen kirjoituksen paikka sitten joskus muulloin. He ovat asuneet täällä n. kuukauden pidempään kuin me uudessa asunnossamme, eli noin 6 kk. Kokoa kämpällä on ehkä n, 80m2 ja se on kaksikerroksinen. Ja siinä on pienen pieni piha ympärillä.Kämpässä itsessään ei ole sen kummemmin mitään vikaa, mitä nyt miljoona muurahaista tuli mukana ja veden lämpötila ja paine ovat nyt mitä ovat. Mutta tämähän on Thaimaalainen DNA asunnoissa/hotelleissa, ei tyyppivika. 

Sitten illan kantturoissa ruvettiin nukkuma hommiin ja  katselin ja mietiskelin että missähän meidän patjat ovat. Pikkuhiljaa rupesi paljastumaan, että nuo lattialla olevat lakanat ovat meidän patjat... Noin henkilökohtaisesti yö meni ihan OK mutta Su:lla oli aikas paljon enempi ongelmia. Ei voinut nukkua ollenkaan siinä. Me nukuimme siis alakerrassa jossa on ruokapöytä ja 4 tuolia. Sitten heitin ilmoille sellaisen ajatuksen, että koska lentokentällä nukkuminen onnistuu vielä hirveämmillä tuoleilla kuin nuo ruokapöydän tuolit niin kokeileppa nukkua niitten päällä. Ja kas kummaa, loppujen lopuksi Su kömpi tuolirivistön päälle nukkumaan ja kohta sieltä kuului tuhina! Ei tosin voi kehua unen laadulla meidän kummankaan kohdalla mutta olipahan silmät kiinni muutaman tunnin yön aikana.

----------------------------------------------------------


Huonosti nukutun yön jälkeen suunnitelmat muuttuivat ja sunnuntai aamuna siskon perhe toi meidät takaisin hotellille että kerkiämme ottaa pienet nokoset ennen tämän päivän suurta tapahtumaa, menemme syömään buffettiin. En ollut ikinä kuullutkaan moisesta paikasta:
Laemgate infinity seafood buffet.

Siis merellinen buffet. Tämä on muuten yksi kauneimmista ja maukkaimmista buffet paikoista ikinä! Ruoka on aivan jumalaisen hyvää! Tämä ei ole auki koko päivää,vaan tässä ravintolassa on 4 kattausta päivän mittaan ja jokainen kattaus kestää 1.5 tuntia. Ja sikäli outo paikka buffet paikaksi, että täällä pitää valita menusta etukäteen ruokia ja sitten näitä samoja ruokia voi tilata uudestaan... Tämä tilaus systeemi jäi kyllä hieman hämärän peittoon koska joka tapauksessa kaikkia menussa olevia ruokia tilattiin tuon 1.5 aikana... Sanoinko että ruoka oli aivan järjettömän hyvää!? 

Ruokailun jälkeen emme voineet enää tehdä muuta kuin mennä junalla suoraan kotia ja nukkumaan. Tai toinen meistä nukkuu ja toinen ei... Tästä viikonlopusta toipumiseen menee kyllä varmaan koko huominen päivä :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti