16.5.2017

Kaupassa taistelua ja sushin metsästystä

Maanantai ei siis nyt ihan hirveenä yllärinä alkanut ihan klo 06 aamulla vaan nukuimme jonnekin puolille päiville asti. Sitten pikkuhiljaa aamupalan kautta aloitimme päivän savotan : ruokaostosten shoppailun kotiin tuomisiksi. Muuten tässä aktiviteetissä ei olisi mitään pahaa mutta kaupat joita tähän voisimme käyttää ovat kansoitetut Kiinalaisten toimesta. Siis heitä on siellä miljoonia ja heillä on sama maali, ostaa paljon ruokaa kotiin viemiseksi. Mutta siinä on vain 1 mutta : he eivät tosiaankaan ajattele muita! On olemassa vain oma napa ja sen pidemmälle ei tarvitse ajatella/nähdä.

Tämä tuli jo selväksi kun veimme laukkumme säilytykseen asiakaspalveluun, he saavat mennä jonon ohi niinkuin itse haluavat. Se on niin perkeleen raivostuttavaa kuinka he voivat vaan pokalla tulla jonon ohi edes sanomatta mitään.

Kiinalaisia parveili miljoonittain hyllyköiden välissä ja he blokkasivat kaikki mahdolliset tiet nuudeli osastolla. Normaalisti homma, joka veisi 5 minuuttia vei tällä kertaa lähes tunnin! Ja tämä oli vain nuudelikäytävällä... Siinä käpy kireellä sitten päästiin vihdoin ja viimein kassalle maksamaan ostoksiamme niin siinä 2 teiniä rupesivat tunkemaan meidän eteen. Siinä vaiheessa se käpy paloi ja he eivät tosiaankaan päässeet meidän ohi maksamaan! Rukat säikähtivät niin paljon ku lihava länsimaalainen pisti stopin heidän ohitukselleen että heidän ilme oli mitä mahtavin.

Saimme siis maksettua ostoksemme ja sitten menin jonottamaan laukkuamme. Samalla pisteellä myytiin teippirullia joita voi ostaa kun pakkaa ostoksensa jostain hankkimaansa pahvilaatikkoon. Edelleen siinä oli jono mutta sieltä paukkasi tulla Kiinalaisia jonon ohi. Tässä vaiheessa kattila paloi pohjaan taas ja sen jono ohi ei kukaan enää yrittänyt luikerrella maksamaan sitä helvetin teippirullaansa. Varmasti 10 kertaa ohjasin ihmiset jonon perällä tuiman katseen ja ehkä myös muutaman Suomalaisen painavan sanan saattelemana. Pikkuhiljaa ihmiset oppivat että tuota jonoa ei kannata lähteä ohittelemaan. Muissa jonoissa näin kyllä kävi... Ja sitten kun minä poistuin jonosta, niin jonoa ei enää ollut vaan se oli kasa ihmisiä käsi ojossa...

Tuon ttumaisen kokemuksen jälkeen emme kyllä tehneet muuta kuin painuimme kotiin rauhottumaan. Kaikista pahinta tässä on, että meidän pitää tehdä tämä  vielä 1 kerran ennenkuin tarpeemme ovat tyydytetty...

---------------------------------------------------------------------

Tiistai oli aamun osalta samanlainen kuin maanantai, herättiin aivan liian myöhään. Olimme eilen illalla päättäneet, että syömme tänään Japanilaisessa ravintelissa minun toiveesta. Ja tämä oli kyllä aivan tuhoon tuomittu homma. Central worldissä ei ollut sellaista "normaalia" sushi ravintolaa vaan kaikki missä kävimme vierailulla olivat tyyliin "kokkaa itse omat ruokasi ja maksa siitä 10% palvelumaksu samalla kuin sinun lompakkosi on vierailusi jälkeen tyhjä" tyyppisiä. Etsimme ravintolaa yli tunnin ja kun pääsimme vihdoin ja viimein jonkinlaiseen lävään (krhm, Fuji), odotimme 10 minuuttia tarjoilijaa ja kun hän ei suostunut saapumaan, menimme tuttuun Hachiban nuudeliravinteliin pettyneenä.

Sitten menimme leffaan katsomaan uutta Arthur leffaa periaatteella "nukutaan nyt tuo leffa pois niin ei tarvitse miettiä että onko se hyvä vai huono leffa." Emme nukkuneet silmäystäkään vaan nautimme leffasta todella paljon! Emme siis odottaneet mitään ja saimme hienon leffaelämämyksen.

Vielä ennen kotiin menoa päätimme käydä MBK:n ylimmäisissä kerroksissa katselemassa Japanilaisten ravintoloiden tarjontaa. Ja kuinka ollakaa, melkein heti ensimmäisenä tuli vastaan HINA ravintola 50% alennuksineen ja päätimme kokeilla. Siis heidän sushi oli aivan järjettömän maukasta ja mikä oli todella mahtavaa, heidän palvelunsa pelasi todella hienosti! Su päästeli mitä kummallisimpia ääniä syödessään vaikka ei edes tykkää sushista! Söimme itsemme ähkyyn vajaalla 10€:lla ja varmasti tulemme tänne uudestaan sushia maistelemaan jos tekee vielä mieli!

Nyt nukkumaan, aamulla on aikainen herätys...

Tämmöstä tällä kertaa. Katellaan ens kerralla!

T: SuTu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti